2009-09-26

Metanoia-Atsivertimas





Atėjo įvykdymo metas ir galutinai prisiartino Dievo karalystė

Atsiverskite ir tikėkite Evangelija (Mk 1,15)

"Atsisakęs nuodėmės, žmogus yra įjungiamas į Dievo meilės paslaptį, ir tas Dievas šaukia jį asmeniniam bendravimui su Savimi Kristuje.


...atsivertęs žmogus, Dievo malonės padedamas, leidžiasi į dvasinį kelią, kuriuo tikėjimu jau dalyvaudamas mirties ir prisikėlimo slėpinyje, jis pereina iš senojo į naująjį žmogų, atbaigtą Kristuje.

Kadangi Viešpats, kuriuo tikima, yra prieštaravimo ženklas (plg. Lk 2,34; Mt 10,34-39), atsivertęs žmogus neretai išgyvena lūžį bei atsiskyrimą, bet kartu patiria ir džiaugsmų, kurių bei saiko duoda Dievas (plg. 1Tes 1,6)

Laikantis labai seno Bažnyčios papročio, atsivertimo motyvai tebūnie tiriami ir, jei reikia gryninami" (Ad Gentes 13)

Skaitiniai

Straipsnis apie Sekmines parengtas Tomo Vilucko

Intercessors of the Lamb

"Iš visų Šventosios Dvasios malonių ir dovanų, kurias Kristus teikia savo artimui, didžiausia yra įveikti save ir noriai ištverti kančias, įskaudinimus, pažeminimus, vargus. Mat kitomis Dievo dovanomis mes negalime būti pašlovinti, nes jos yra ne mūsų, bet Dievo, kaip sako apaštalas: „Ir ką gi tu turi, ko nebūtum gavęs iš Dievo?" Bet mes galime būti pašlovinti kančių ir skausmo Kryžiumi, nes jis yra mūsų. Todėl apaštalas sako: „Aš niekuo nesigirsiu, nebent mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus Kryžiumi!" Jam garbė ir šlovė per amžių amžius" Amen.

Komentarų nėra: